AKÁ JE LACNEJŠIA ALTERNATÍVA FAJČENIA?

Aká je lacnejšia alternatíva fajčenia?

4.3.2024

Bez ohľadu na to, aký rituál fajčenia preferujete – cigarety, zahrievaný tabak alebo vaping, je užitočné urobiť krok späť a pozrieť sa na úspory nákladov, ktoré prináša používanie najnovších technológií.

Hľadanie lacnejšej alternatívy fajčenia je len jedným z dôvodov prechodu od cigariet k alternatíve, ako je zahrievaný tabak. Samozrejme, existujú aj ďalšie, vrátane rozlúčky s dymom a jeho pretrvávajúcim tabakovým zápachom v dome¹, v aute a na oblečení². 

Je zahrievaný tabak lacnejšou alternatívou fajčenia?

Cena balíčka cigariet na Slovensku sa pohybuje od 4,10 do 5,50 €, čo znamená, že ročné náklady na osobu, ktorá vyfajčí 20 cigariet denne, sa pohybujú od 1496,5 do 2007,5 €.

Takže odpoveď na otázku, či je zahrievaný tabak lacnejšou alternatívou fajčenia, je jednoznačne áno. 

Ploom X je na čele technológie zahrievaného tabaku a prináša bohatú chuť tabaku a nové vzrušujúce možnosti náplní a intenzít, ako aj úsporu peňazí. Ak uvažujete o prechode na zahrievaný tabak, určite si radi prečítate článok Predstavujeme Ploom – jedinečnú technológiu zahrievaného tabaku a zistíte, ako je technológia HeatFlow značky Ploom lídrom. 

Cena cigariet vs. vaping

Na rozdiel od ceny zahrievaného tabaku Ploom, ktorá sa dá ľahko vypočítať, je oveľa zložitejšie určiť rozdiel v nákladoch, ak chcete prejsť na vaping. Je pravdepodobné, že vám to počas roka tiež ušetrí peniaze, ale je to komplikované vypočítať. 

Aby ste dospeli k nákladom na vaping, musíte započítať zariadenie, počet fliaš e–liquidu, ktoré spotrebujete za rok, plus cievky a batérie – nezabudnite počítať s náhradnými dielmi, keď sa veci opotrebujú.

Veľa závisí aj od štýlu a značky vapingu. Na trhu existuje takmer nekonečné množstvo premenných, keď skombinujete typ vapingu s príchuťou ponúkaného e–liquidu vrátane úrovne nikotínu, ktorú obsahujú. Takže dospieť k jasnej kalkulácii nákladov bude vyžadovať veľa informácií.

Cena, samozrejme, nie je jediným hľadiskom. Ďalšou myšlienkou, ktorú treba mať na pamäti, ak prechádzate na vaping, je, že hoci väčšina e–liquidov obsahuje nikotín, žiadny nepoužíva prírodný tabak, len príchute, ako sa to skúma v tomto Sprievodcovi vapingom pre začiatočníkov

To je dosť veľký kontrast oproti náplniam Ploom pre Camel, ktoré boli vytvorené tak, aby poskytovali bohatú tabakovú chuť a znamenali, že máte možnosť znovu si predstaviť všetky svoje obľúbené rituály.

Výhodná darčeková súprava

Ak ste pripravení objaviť nový svet zahrievaného tabaku, môžete využiť výhodnú súpravu Ploom X a náplne Camel.
Pozrite si video

Objavte všetky články na blogu

Naše najnovšie správy a aktualizácie
Ak chcete vstúpiť na naše webové stránky a dozvedieť sa viac o zariadení Ploom, potvrďte, že ste dospelý fajčiar alebo vaper.

Máte viac ako 18 rokov?

Potvrdiť