JE ZAHRIEVANÝ TABAK VAPING?

Zahrievaný tabak vs. vaping

4.3.2024

Je zahrievaný tabak vaping? Stručne: nie je. To však neznamená, že medzi nimi nie sú určité podobnosti. 

Zahrievaný tabak a vapovacie výrobky boli predstavené ako náhrada za tradičné cigarety a oba produkujú paru, ktorá je určená na vdychovanie. Našťastie, a pretože nič nespália, ani jeden z nich neprodukuje problematický dym alebo popol, ktorý sa spája s cigaretami.

Tu sa však podobnosti končia.

Zahrievaný tabak vs. naparovanie

Zahrievaný tabakový výrobok, ako je Ploom X, ktorý využíva jedinečnú technológiu na zahrievanie pravého tabaku bez jeho spaľovania, je prvou voľbou pre tých, ktorí hľadajú moderný spôsob fajčenia tabaku. Ploom X nielenže prináša bohatú chuť tabaku, ale je aj ohľaduplnejší k ľuďom vo vašom okolí a potenciálne menej rizikový ako fajčenie tradičných cigariet.¹

Dizajn Ploom X vám umožňuje pokračovať s obľúbenými osobnými rituálmi fajčenia, ale bez potreby zápaliek, zapaľovačov alebo popolníkov. Pôsobí úplne familiárne aj preto, že funguje s tabakovými náplňami legendárnej značky cigariet Camel. Náplne sú vyrobené zo skutočného tabaku, o čom sa viac dočítate v článku Predstavujeme Ploom – jedinečnú technológiu zahrievaného tabaku.

Na druhej strane, elektronické cigarety, e–cigarety alebo vapes (vapovacie zariadenia sú známe pod mnohými rôznymi názvami) používajú kvapalinu, ktorá sa zahrieva, až kým nevytvorí paru. Táto para zvyčajne obsahuje nikotín a iné príchute, hoci ani jedna z nich nepochádza z tabaku – nikotín je farmaceutický výrobok a príchute sú ako tie, ktoré sú súčasťou potravín a nápojov.

Od príchodu prvých vapovacích zariadení došlo k masívnemu rozšíreniu typu aj počtu ponúkaných výrobkov. Od modov cez pody až po jednorazové sa tieto zariadenia kombinujú so stovkami tekutých príchutí a samotná kombinácia možností môže byť ohromujúca. 

Je tiež pravda, že hoci sú vapovacie zariadenia bez dymu, stále produkujú už známy „oblak“ pary, na ktorý ste zvyknutí – je to kvôli propylénglykolu vo vapovacom liquide/ vapovacej tekutine. Tento praktický blog o terminológii vapingu vám pomôže odpovedať aj na otázku Je zahrievaný tabak vaping?

Intuitívne inovácie

Vývoj zahrievaných tabakových výrobkov, ako sú tie, ktoré vytvorila značka Ploom, sa zameral na inováciu a zlepšenie spôsobu, akým sa v modernom svete vychutnáva pravá tabaková chuť. Samotná skutočnosť, že pri nich nevzniká dym, je len jedným z dôvodov, prečo sú potenciálne diskrétnejšou alternatívou vapovania. 

Ďalším dôvodom je veľkosť, na ktorej, ako sa hovorí, záleží. Zariadenie Ploom X Advanced, ktoré je ergonomicky navrhnuté tak, aby sa pohodlne držalo v dlani, je naše doteraz najmenšie zariadenie na zahrievanie tabaku. Pri používaní zariadenia Ploom X Advanced nie je žiadny dym a produkuje menej nepríjemného zápachu², len jemnú arómu tabaku, takže si môžete byť istí, že ste ohľaduplní k svojmu okoliu – nech ste kdekoľvek, či už na nákupe, cestou na vlakovú stanicu alebo pri práci z domu.

Ďalším dôvodom, prečo je Ploom skvelou alternatívou k vapingu, je rozšírený sortiment tabakových náplní Camel. Aby sme uspokojili dopyt po rozmanitejších príchutiach, je aktuálne na výber sedem jedinečných príchutí.

Viac informácií o tom, ako bola značka Ploom na čele inovácií, nájdete na blogu História zahrievaného tabaku.

Pozrite si video
** Porovnanie s fajčením cigariet na základe senzorických testov porovnávajúcich intenzitu zápachu na ľudských vlasoch a 100 % bavlne vystavených cigaretovému dymu Camel Blue a výparom Ploom X (bohatá, svieža a ovocná chuť). Testy vykonalo 12 odborníkov z externých laboratórií v Nemecku. Všetci členovia komisie boli vybraní a vyškolení podľa normy DIN EN 13725:2003.

Objavte všetky články na blogu

Naše najnovšie správy a aktualizácie
Ak chcete vstúpiť na naše webové stránky a dozvedieť sa viac o zariadení Ploom, potvrďte, že ste dospelý fajčiar alebo vaper.

Máte viac ako 18 rokov?

Potvrdiť