TIPY A TRIKY PRE FAJČIAROV

Cestovanie so zahrievaným tabakom: Tipy a triky, ktoré by mal poznať každý fajčiar

23.4.2024

Objavte nový rozmer fajčenia so zahrievaným tabakom. Je to moderný a štýlový spôsob, ako si vychutnať svoju dávku nikotínu bez obťažovania okolia. Tento inovatívny bezdymový tabakový výrobok si získava čoraz viac priaznivcov po celom svete vďaka svojim nesporným výhodám.

Zahrievaný tabak vám poskytne plnohodnotný pôžitok z fajčenia bez nepríjemného zápachu a dymu, takže si ho môžete dopriať takmer kdekoľvek bez toho, aby ste rušili nefajčiarov vo vašom okolí. Navyše si môžete vybrať z rôznych náplní Camel a nájsť variant, ktorý uspokojí aj tých najnáročnejších fajčiarov.

Navyše, zahrievaný tabak pre vás môže byť cenovo výhodnejšia alternatíva v porovnaní s klasickými cigaretami, takže si môžete dopriať kvalitný fajčiarsky zážitok bez toho, aby ste sa museli uskromniť.

Niet sa teda čomu čudovať, že ide o možnosť, ktorá pomaly, ale isto tlačí klasické cigarety do úzadia.

Ako osoba, ktorá na zahrievaný tabak nedá dopustiť, by ste však mali poznať niekoľko tipov a trikov, ktoré sa týkajú používania týchto produktov v rôznych kútoch sveta. Nie všade vás a vaše zariadenie na zahrievaný tabak totiž privítajú s otvorenou náručou. Ak sa teda v tejto chvíli pýtate, kde používať Ploom, čítajte ďalej.

Používanie zahrievaného tabaku počas ciest po svete

Pravidlá týkajúce sa fajčenia sú v mnohých krajinách Európy takmer rovnaké. Existujú však výnimky, ktoré by ste ako fajčiar mali poznať a myslieť na ne.

V roku 2009 vznikla prvá mapa bez dymu. Práve táto mapa viedla k tomu, že veľká časť európskych krajín zaviedla takzvanú bezdymovú politiku. Tá zahŕňa široké spektrum oblastí – zákaz fajčenia sa v tom čase začal dotýkať viacerých verejných miest, ako sú napríklad nemocnice, školy, verejná doprava, no tiež osobné autá, pracoviská alebo podniky.

Hoci existujú rozdiely medzi jednotlivými krajinami, ako fajčiara vás zrejme nepoteší, že mnohé štáty rozširujú politiku bezdymového fajčenia aj na nové produkty, ako sú elektronické cigarety a zahrievané tabakové výrobky.

Až 37 európskych krajín zaviedlo určitú formu zákazu vapingu a 23 krajín pristúpilo k zákazu elektronických cigariet na konkrétnych miestach. Tieto správy síce nie sú potešujúce, no aj tak máte mnoho možností, ako si svoju neresť vychutnať.

Rajom pre fajčiarov však stále ostáva niekoľko krajín. Bezdymovú politiku možno označiť za slabšiu v krajinách, ako je napríklad Kosovo, Severné Macedónsko alebo Bosna a Hercegovina.

V týchto krajinách si zahrievaný tabak neužijete

Za zmienku však stojí aj skutočnosť, že na svete sú krajiny, kde sú zahrievané tabakové výrobky zakázané úplne. Napríklad Panama, Etiópia a India prijali právne predpisy, ktoré predaj takýchto výrobkov zakazujú. V Mexiku a v Turecku je uzákonený zákaz ich dovozu.

Na tomto zozname však nájdete aj krajiny, v ktorých nie sú tieto výrobky povolené buď z dôvodu zákazu všetkých nových nikotínových produktov, alebo z dôvodu zákazu samotného bezdymového tabaku a e-cigariet. V tomto prípade ide o krajiny, ako je Austrália, Brazília, Nórsko, Singapur, Fínsko, Malta, Srí Lanka, Brunej, Kambodža, Katar, Thajsko a Uganda.

Pred cestou do zahraničia vám teda odporúčame zoznámiť sa so zákonmi v danej krajine, aby ste neskôr neboli prekvapený, že si svoj obľúbený zahrievaný tabak nezoženiete alebo nevychutnáte vôbec.

Tip: Rozmýšľate, koľko náplní si pribaliť na dovolenku? Skvelá správa je, že v niektorých krajinách sa náplne pre Ploom predávajú. Nemusíte mať strach, že vám zásoba náplní nevydrží počas celého pobytu. Ak sa ale chystáte na dovolenku tam, kde Ploom nie je bežne dostupný, zoberte si ich so sebou viac

Tabakové náplne do Ploomu si bez problémov zakúpite v týchto krajinách:

Európa
Česko Rumunsko
Grécko Slovinsko
Litva Španielsko
Lotyšsko Švajčiarsko
Maďarsko Taliansko
Nemecko Ukrajina
Poľsko Spojené kráľovstvo
Portugalsko  
Ázia
Japonsko Kazachstan

Môžem používať Ploom vo vlaku/ autobuse/ lietadle?

Cestovanie však nie je len o skúmaní krajiny, ale aj o presune do nej. Tu sa teda vynára otázka, či je povolené používanie zahrievaného tabaku v lietadle. Odpoveď je jednoduchá – fajčenie akýchkoľvek výrobkov vám v lietadle neprejde.

V prípade, že chcete vedieť, ktoré výrobky si so sebou môžete vziať do lietadla, mali by ste sa informovať v leteckej spoločnosti, ktorou letíte. Vo všeobecnosti však platí, že výrobky na zahrievaný tabak by nemali byť súčasťou kufra, ktorý dávate do batožinového priestoru. Pokojne si teda tieto výrobky môžete vziať do svojej príručnej batožiny. Počas letu ich však nesmiete používať.

Čo sa týka cestovania vlakom, tu je fajčenie taktiež zakázané. To isté platí aj v prípade autobusov. Fajčiari by však mali myslieť na to, že okrem vlakov a autobusov nie je na Slovensku fajčenie povolené ani na autobusovej zastávke či na vlakových nástupištiach. V prípade porušenia tohto zákazu vám hrozí mastná pokuta.

Môžem používať Ploom v baroch/ reštauráciách a interiéroch?

Aj v tomto prípade záleží na tom, kde sa nachádzate. Fajčiari nepochodia v podnikoch, v ktorých sa podáva jedlo. V baroch však situácia môže byť iná. Pravidlá sa líšia na každom mieste a preto je najlepšie informovať sa na mieste. Vzhľadom na to, že počas používania Ploom sa nevytvára žiadny dym, mnohé podniky bývajú ústretové a dovolia vám, aby ste si svoju cigaretu naplno vychutnali.

Ak podniky neponúkajú možnosť fajčiť zahrievaný tabak priamo pri stole, vo väčšine prípadov disponujú priestormi, ktoré sú vyhradené pre fajčiarov.

TIP: Viac informácií nájdete v článku - Kde môžem používať zahrievaný tabak?

Bezdymové cigarety sú skvelou voľbou pre ľudí, ktorí chcú fajčiť diskrétne a nerušiť pri tom ostatných ľudí. Dym z klasického tabaku totiž vytvára nepríjemný cigaretový zápach, ktorý nefajčiarom určite nie je po chuti. Namiesto toho, aby ste zisťovali, ako sa zbaviť zápachu z cigariet, rozhodnite sa pre zmenu, ktorú určite ocení aj vaše okolie.

Urobte z Ploom svoj najobľúbenejší tabakový výrobok. Okrem toho, že si užijete doposiaľ nepoznané chute, samozrejmosťou je aj čistejší vzduch a okolie, ktoré nebude „gúľať” očami, keď na stôl položíte krabičku cigariet.

Objavte všetky články na blogu

Naše najnovšie správy a aktualizácie
Ak chcete vstúpiť na naše webové stránky a dozvedieť sa viac o zariadení Ploom, potvrďte, že ste dospelý fajčiar alebo vaper.

Máte viac ako 18 rokov?

Potvrdiť